rättelse

Nära och pålitliga källor har påpekat att jag använder ordet dem på fel sätt. Självklart kastade jag mig direkt in i detta dilemma och satte en pålitlig svenska fröken på uppdraget att vidga mina vyer. Hon ringde innan och drog en brusig snabbversion från bilen på väg mot MAXI. Visst undervisar jag i bild, men jag är också en representant för lärarkåren och inte allt för sällan förväntas jag veta om inte allt så i alla fall det mesta. Hur många gånger har man inte suttit i en situation där människor vänder sig mot en och utbrister ” Va, kan inte du Tysklands floder utantill? Vet inte du vem som var president i U.S.A 1897, du är ju LÄRARE!” Hur man stavar och använder orden rätt ses som, och är en självklarhet. Dags att skärpa till sig med andra ord.

Jag tänker ta tillfället i akt och demonstrera flippat klassrum. Vi gör såhär, en liten flip.  Gå in på den länkade sidan   http://blog.svd.se/sprak/2011/06/02/de-eller-dem/ och stärk upp dig med kunskaper. Läs sedan igenom alla mina inlägg och leta efter felformulerat de och dem. Du har hela helgen på dig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s