Skapa en voki!

En voki är en tecknad bild som kan tala. Man sätter ihop huvudform, ändrar hårfärg, ögonfärg, bredd på kropp och ansikte, kläder…jag fick till en som var ganska lik mig, eller hur? Man kan ha färdiginspelat ljud på den egna rösten, vilket jag inte har, så istället skrev jag det jag ville ha sagt och valde en röst – som sedan sa det jag skrivit. Hur kul som helst.  Gå direkt till sidan.

Några alternativ, de med svarta graduationhats inte är gratis, om du som jag hela tiden får meddelande om bara tillgänglig för eleverna i klassrummet så har du valt ett ansikte med en svart hatt i hörnan.

Jag tänkte också vilket kul sätt att träna hörförståelse i tyska, spanska, franska. Eleven får göra en voki till ett visst avsnitt och texta meningar eller frågor ur texten, som andra elever får svara på. Helst då med egna röster efter det kan bli lite hackigt annars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s