Utvecklingssamtal idag

I dag har det varit samtal hela dagen. Beskedliga ungdomar med varierande muntorrhet har en efter en dykt upp i dörrhålet med en eller två föräldrar vid sin sida. Det är så fascinerande att träffa ungdomarna med sin vuxenvariant, eller hur? Ni som vet.

Den här gången var det även extra spännande för mig eftersom eleverna själva hade förberett samtalet.  Tillsammans med mamma och pappa kunde jag luta mig tillbaka medan eleverna informerade kring sin kunskapsinhämtning i de olika ämnena. Reflektionen kring studierna var varierande men överlag på god nivå. Här och var la jag mig i när eleven uttryckte sig med avancerade Lgr formuleringar, tipsade om studieteknik och framförallt berömde, typ hela tiden. Samtliga elever visade att de har en plan och ambition med sitt skolarbete, de kan berätta om vad de är duktiga på och har strategier för att utveckla det som gått trögt. En dag med mycket glädje och inspiration!


2 reaktioner på ”Utvecklingssamtal idag

  1. Ett sätt att rubba på Jantelagen och öka stolthetsgraden. Coolt när elever får berätta vad de kan och stärkas i sin självkänsla att ”JAG KAN”.

    1. Kul med responsen! Ja när allting är så petigt med vad man får och inte får skriva i sina omdömen och den enorma fokusen på kunskap (som självfallet en skola ska ha sin grund i men nu fortsätter snart texten kring något annat som också är väldigt viktigt) Att t.ex.vara en bra kompis, en trygg tjej, en kille som sprider glädje omkring sig, en entreprenör i klassen som fixar och donar för andra – får inte glömmas bort.
      Detta är årskurs nio elever och de mentorer som arbetat med klassen från sjuan berättade efteråt att detta är en utav behållningen med elevledda samtal, att eleven stärks att berätta om sina styrkor. En bra och nyttig kunskap för framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s