I blogg myself!

Okej, uppgift nummer två i mitt digitala skolyftande.

Dela ett eget formulerat personligt kursmål och intresseinriktningar/frågeställningar att ta med genom kursens gång.

Strax efter hösten skolstart valde jag att starta upp min blogg bildsal117. Startskottet blev att min chef ville ta del av protokoll över ämnesträffarna och eftersom jag alltid sitter ensam så blir det inte naturligt att föra anteckningar, inte på samma sätt som på en blogg. Att jag dessutom hade en följare redan efter första inlägget, som inte är min mamma, skyndade  också på processen.

Trots att jag bara bloggat i ett par månader känns det som om jag funnit en form som passar mig väldigt bra. Jag vill tro att det beror på att även jag har intagit en fast form, jag vet mycket om mig själv som lärare och känner mig trygg i min yrkesroll. Att man har formats innebär inte att man stagnerat, tvärtom har man en yta som roligare att polera, tycker jag.

Hur är det då att vara offentlig? Jag har faktiskt alltid känt mig som en offentlig person som lärare. Hur många av oss kollegor har inte kommit till jobbet och hört  en elev utbrista i stil med ”Jag  s å g  dig på konsum i  l ö r d a g s , du  p r a t a d e  med nån i röd jacka!”? Jo vi blir utsläppta emellanåt och jag är inte gift med min manliga klassföreståndarkollega. Är jag ditt barns lärare i skolan så vet du säkert en hel del om mig, så är inte då en blogg ett bra  tillfälle att berätta det som j a g  vill att du ska veta?

Det har varit en fantastisk resa hittills och lett till många kontakter i Sveriges härliga kollegium, det är väldigt spännande och intressant att möta eldsjälar på jobbet. Mitt intresse i denna uppgift fastnar dock utanför skolan, där mammor och pappor befinner sig och dit mina elever alltid är på väg.

Vad vill en förälder veta när hen söker upp en lärar blogg? Hur uppfattas min blogg ur föräldrasynpunkt? Vad kan jag göra tydligare för att uppmuntra insyn, delaktighet och kanske rentav gemenskap?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s