öppna ytor på APT

Idag var det var APT på jobbet, lett av våra lagsamordnare, och vi fick prova något som kallas för open space, en diskussionsform där vi deltagare får välja diskussionsämne. Med det menas inte att fritt fram prata om sina egna barn eller båten utan vi fick fyra olika skolfunderingar att välja mellan. Först gick jag till hörnan där vi skulle diskutera hur man väcker kreativitet och nyfikenhet hos våra elever. Jag kände mig inte så pratig idag, jag hängde med en stund sen….tackade jag för mig och gick vidare till nästa grupp. Det var meningen att vi skulle göra så, om vi kände för det.

Jag hann med två grupper till, innan det var slut, där vi diskuterade ”hur man vet att eleven förstått” och betygsmatriser. Eller ”vi och vi”, jag var väldigt nöjd med att lyssna. Vid nästa tillfälle kanske några utav oss kan ha förberett sig innan på något  ämne, därmed inte sagt att vi ska dela upp oss i en lyssnarskara och en diskuterande. Jag tror det är väldigt stärkande att ånga upp sig lite extra över något, tänka till och att göra det tillsammans med några andra ger garanterat nya infallsvinklar – och kan bli väldigt intressant att lyssna på.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s