öppna din dörr

Är han extremt felciterad den här mannen eller vad är det frågan om? Återigen har Jan Björklund fått min puls att öka.

Jag har nästan inga sena ankomster och skulle jag ha det, som jag hade för några år sedan, så skulle jag fundera på hur jag kan få mina elever att inte vilja missa en sekund av min undervisning. Enda anledningen till att jag låser mitt klassrum inifrån idag är jag helt enkelt inte vill ha in ytterligare en halv klass. Så vad är då hemligheten?

Öppna din dörr , öppna den i god tid innan lektionen ska starta. Snart nog har du en hel hög elever som vill börja tidigare, som även sätter en norm i klassrummet kring vad man förväntas göra och hur man ska uppträda som elev. Upptäck att den här gruppen alltid är mycket större än den negativa klicken. Beröm, uppmuntra och lär känna dessa elever för de är betydelsefulla för ditt ledarskap i klassrummet och den disciplin som du vill upprätthålla. Kan du bara namnen på de som gör fel i klassrummet och är osäker på vem som är vem bland de tysta och plikttrogna så ska du nog tänka om. Det gjorde jag.

2 reaktioner till “öppna din dörr

  1. Helt rätt så klart. Man skall dock inte glömma att det för några (6-7) år sedan fanns ett arbetslag hos oss som ville ta ett principbeslut på att dörrar skulle låsas efter lektionsstart. Detta föll dock på brandskydd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s