Jag känner långt ifrån samma begränsningar nu som innan när det gäller digitalt lärande. Kanske att jag ska börja vara lite mindre ivrig, typ läsa instruktionerna först istället som nu, länkat hela bloggen i min ansökan om att få en badge. Jag får lösa det genom att ändra första inlägget och länka lite hit och dit så att du som bedömer inte behöver bläddra igenom alla mina bravader.
Jag är den ende på min skola som har en egen lärarblogg, bara en sån sak. Jag är även synlig för resten av lärarkåren i Borås stad genom borasteachers, Att vara den förste, den som vill, vågar eller kanske har ett omättat bekräftelsebehov? Till en början var det ett försök att stärka mitt ämne vilket genast ledde till trassel då jag kritiserade skolans media-och kommunikationsundervisning som jag tyckte tassade på mitt centrala innehåll i bild. Men jag upptäckte även snabbt i mina egna skriva ord att jag har en väldigt ödmjuk inställning till kunskap, jag har en genuin nyfikenhet och en stark drivkraft att göra saker och ting bättre och roligare. Jag är inte kritisk mot min arbetsplats men mån om att det ska vara rättvist och att alla medarbetare ska få samma förutsättningar att t.ex. bidra till skolutveckling som jag gav exempel på i utmaning fem.
Det har blivit en naturlig del för mig att uppdatera mig på twitter @malinjonsson29 (#bildmalin #bildsal117 ) och jag ingår i flera nätverk på facebook under eget namn. Jag har själv skapat en grupp som kallas diggisar . Det är en sluten grupp där man utbyter erfarenheter och sporrar varandra. Tanken var att det skulle vara ett komplement till de större nätverksgrupper som finns. Jag tror vi är 35 i nuläget och då vågar man sig kanske på att ställa frågor eller vara mer personlig. Jag planerar att komplettera med en hangout kring detta inom kort. Jag provar mig fram även i andra forum som t.ex google+ och wikispace. Mina erfarenheter samlar jag numera under sidflikarna bildnätet och digitala bildverktyg.
Ytterligare ett sätt att möta bildkollegor för kontakt och inspiration har varit att redovisa de öppna forum jag stött på under sidfliken Kollegor på nätet
All stärkande kunskap i digital teknik har lett till att jag investerat i en alldeles egen iphone och är numera tillgänglig närhelst på dygnet. Jag har även utvecklat en förkärlek gällande dokumentation och kommer med all säkerhet att använda telefonen för att filma mig i olika skolsammanhang och situationer som underlag för vidare utveckling och diskussion. Telefonen kommer även att bli ett hjälpmedel för att filma de genomgångar jag kommer att behöva för att genomföra min flippade undervisning, vägen dit har jag dokumenterat under sidfliken flippad bildundervisning.
En stor drivkraft att stärka upp mina digitala kunskaper är mina fantastiska elever som jag vill ska få den bästa bildundervisningen. Jag har ännu inte introducerat mina elever i den förändring som kommer att ske under hösten men har en idé kring hur jag vill bjuda in ungdomarna till denna nya kunskapsfest, kolla in det här
Ett större projekt som jag skulle vilja vara med att genomföra är att skapa ett Borås makerspace. Jag längtar också efter praktisk kreativitet och har erfarenhet från mina elever vilken fin mötesplats det är att få skapa tillsammans. Kanske blir detta detta en snackis under Edcamp Borås? Du likasinnade, glöm inte att anmäla dig. (Hm, vad är då ett makerspace? Så här beskriver Stockholm Makerspace sig själva på sin hemsida )
Till sist hoppas jag kunna sprida glädje och inspiration, att vara lärare är fantastiskt!
Det är så intressant att följa dig Malin. Du har så många kloka tankar och idéer. Vi får prata vidare under Edcamp i Borås. /Leif
Tack, det betyder mycket Leif. Jag är så otroligt nöjd med allt jag åstadkommit. Make a space for me in Borås är lite underförstått ”se till att jag får möjlighet att utvecklas”. Ser fram emot edcamp.
Bra jobbat! Det verkar ha hänt massor under hösten! Jättekul att läsa din blogg och dina tankar. Vi ses på Edcamp om ett par veckor!
/Hanna