vibbar inför nya terminen

Nu börjar det kännas att den nya terminen snart är här. Idag har det varit vår i luften här i Borås. Fast vi i söder får nog påminna oss om att vintern faktiskt inte kommit, än. Det kan kanske bli en lite seg vår då man tvingas förhindra snöbollskrig i mitten av april? Nåväl jag sitter här och lurar på vad jag ska börja terminen med för kul, och vad som ännu inte blivit färdigt. Jag är ju även pirrig av att gå i väntans tider, blir det nån badge i det digitala skollyftet?

Jag tänkte jag skulle våga mig på att ge större möjlighet för alla på skolan att öppna även mina digitala dörrar den här terminen. Jag fick en idé om att pynta min klassrumsdörr med de ställen där jag kan befinna mig digitalt: blogglänk, mail, twitterkontot och #tags, lärarkontot på facebook och länk till elevernas facebookgrupp. Tänker att det skulle vara kul att svara ”antingen är jag i salen, personalrummet eller på facebook”, även stora barn har en tendens att ideligen(kanske slentrianmässigt) kolla av var man är. Och varför är det bara gyminstruktörer och frisörer som hänger sina utbildningar på väggen? Jag har förvisso hört många arga åsikter kring lärarlegitimationen och värsta värsta, lärare med samma utbildning men som utfärdats olika legitimationer. Jag tror ändå att jag vill hänga upp min i klassrummet, trots att jag tvivlar en smula på att jag  faktiskt kan allt det där som står på listan. Det är ju ändå en väldigt go känsla att någon annan tror att man gör det, och det i sin tur är en väl viktig grundbult för ens lärargärning?

DSCN1005Förutom att den här terminen ska rulla på och kännas meningsfull har jag rätt mycket pyssel framför mig att få ihop alla lösa trådar inför höstens förändring. Jag har sju månader kvar och det känns så lyxigt. Hur många gånger har man inte fått en lysande idé som man tvunget ska sjösätta veckan därpå vilket lett till att man utsliten fått krysta fram ett slut på eländet? Nej tack, jag är värd att njuta av mitt yrke och min arbetsinsats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s