Visst är jag superhjälte!

1455153_3710653941311_977249930_nFastnade i en diskussion med en elev häromdagen som inte tyckte det krävdes särskilt mycket superkraft för att undervisa.

Ja det är fullt möjligt att jag inte flyger till skolan, men varje dag plockar jag fram min inre styrka av tålamod, uthållighet och flexibilitet och jag gör det för din skull för att du ska möta en lärare i skolan som tillmötesgår dig och dina frågor på ett vänligt och omsorgsfullt sätt. Frågor som hundra andra elever också ställt före dig, kanske samma dag och precis som du vill att jag ska komma springandes i det ögonblicket som en knivig situation uppstått och du behöver stöd för att komma vidare. Jag hjälper dig då att vrida och vända på situationen tills du förstår och ofta också tror att det är du själv som kommit på svaret utan min insats. Det kallar jag superkraft.

En reaktion till “Visst är jag superhjälte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s