Från och med nu…

Jag har idag börjat introducera årskurs 8 i höstens flippade klassrum. Jag kommer även inom kort att testa ett arbetsområde med samma årskurs i samband med att vi lärare kör auskultation hos varandra.

Jag berättade för två klasser vad som menas med flippat klassrum och pratade ivrigt om vinsterna med det som tex att kunna repetera genomgångar, arbeta i sin egen takt och nivå, att det kommer att finnas gott om extramaterial – i strävan att själv få påverka sin utbildning i större utsträckning, och att det blir bättre koll på bedömningen i ämnet. Jag kommer att använda mig av den interna plattformen och komplettera med en elevblogg. Jag tog även upp hur vi ska arbeta i mindre grupp.

Eleverna gavs fri tillgång till mina bloggar, främst elevbloggen men eftersom denna, min lärarblogg, är lite mer trafikerad så slinker de lätt in här också eftersom namnen är så lika.  Ja det kändes pirrigt, det är ju ändå deras åsikter som spelar roll. Lite mysigt var det ändå att se hur många ville smyga undan och nosa runt i mina bravader för fullt positiv och stöttande ville ju ingen vara självklart, nä, så lätt går det inte att imponera. Men de lyssnade fantastiskt fint under min genomgång.

Det är alltså nu det börjar, det tog kanske en halvtimme innan det första av mina klipp delades på youtube. Kanske går jag mot en cirkus där jag blir fullständigt tillintetgjord och förlöjligad? Det är också fullt möjligt att fler uppmärksammar det som något positivt, en kul lärare  som vågar bjuda på sig själv. Min blogg är inte en renodlad kunskapsbank där jag pruttar ut en massa objektiv fakta vilket innebär att gränsen mellan vem jag är som lärare, kollega, mamma, kvinna och vän är inte helt uppenbar. Är det ett problem? Vem är jag och hur kommer det sig att jag helt ostört får representera skolan? På min fritid?

Jag kastar mig ut i något helt främmande och har väl aldrig egentligen varit så otrygg i min yrkesroll som jag är just nu. Jag finns här tillgänglig för allmän beskådan, kritisering och iaktagelser för allt jag ska leva upp till. Längs vägen i detta bloggande har det uppkommit funderingar, och det lär blir fler dilemman, som man inte vet vart man ska vända sig för att få råd. Räcker det med att fråga en annan lärare, mamma, kvinna eller vän? Lärare uppmuntras till väldigt mycket i dag i sociala medier och jag saknar IT support som kretsar kring allt annat utom den tekniska utrustningen. Jag kommer att göra många erfarenheter som du efter mig slipper.

Så, dagens hetaste klipp på Youtube. 🙂 Borås, var rädd om mig!

.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s