några bilder på mitt klassrum

bild 5 Såhär ser mitt space ut. Jag har ett ganska stort klassrum, men bara en diskbänk i det intilliggande rummet.

Jag kommer att ta bort några bord och istället sätta två smalare arbetsbord mot den bortre väggen där det blir ”ensamarbete” utifrån flippar.

I mitten av rummet kommer jag ha en öppen yta, där  eleverna istället ska arbeta med sina bilder uppställda på ett staffli.

Längst bort är ett nytillskott av tre fåtöljer , där finns även en bokhylla. Tanken är att analysgruppen ska mysa där nere. Att få sitta mjukt och skönt öppnar upp diskussioner och eftersom jag bara har tre fåtöljer till grupper med sex elever skapar detta även intressanta spänningar. Nejdå, men jag vet i nuläget inte hur mjuka möbler funkar i ett klassrum så jag provar mig fram med tre sunkiga fåtöljer från personalrummet som skulle skrotas.

Katedern blir förstås ett minne blott, den ska åtminstone inte ha så central plats.

bild 3I det intilliggande rummet finns diskbänken. Här kommer jag att placera ett större bord för det undersökande arbetet. Jag tänker mig att detta bildjobb har lite tryck i sig, det är samarbete och kreativ problemlösning som behöver sitt svängrum. För allas trivsel tänkte jag då att ett eget rum kan vara att föredra.

bild 2bild 1

Dekorerade tavlan idag med en förenklad variant av de förmågor som ska övas upp i bildämnet.


2 reaktioner på ”några bilder på mitt klassrum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s