6 februari 2014

Väldigt go fika idag, semlor, vilket gjorde mig en aning dåsig inför konferenstiden. Eftersom förmiddagen bestått av mestadels kaffe, fördjupat samtal och sjösättning av min idé till flippad bildundervisning var huvudet ganska uppsvällt av olika funderingar.

Två elever slank in i klassrummet medan jag satt och lurade på vad jag skulle orka ta tag i och fyllde min lilla soffgrupp med ett uppiggande samtal. Vi pratade lite om inredningen bla. Jag har rensat hemma i förråden och tog med en gammal gardin som jag ska klä om min tråkiga anslagstavla med. Flera elever har fällt uppskattande kommentarer kring detta under dagen. Jag tog även med två andra väldigt fina tyger, en gardin med tryck av Ulrika Hydman Vallien som jag köpte för några år sedan till sovrummet men snabbt tog ner. Vet inte hur jag tänkte där riktigt. Jag har inte hunnit titta på den ordentligt än, kanske eleverna inte upptäcker konstnärinnans smått neurotiska förhållande till män och sex? Även två stuvbitar av marimekkos stora originalblommor i rött slank ner i den generösa påsen hemifrån. Design och Borås är väl en kombo som hör ihop och ska få en plats i bildsalen. Jag har fått klartecken att det lilla rummet ska målas om men när? Jag måste stilla mig så jag inte gör det själv. Det är lite jobbigt att gardinerna inte passar till mintgrönt, men jag anar att jag får vässa argumenten ytterligare om det ska hända något.

En väldigt bra dag annars, invigde den flippade bildundervisningen. Vilken start -Wow! Det skönaste är nog att jag känner mig så trygg i detta. Jag hade velat ha det på film när jag pratade mig varm om hur vi ska arbeta, jag känner verkligen att både jag och eleverna är tända på detta och tycker att det ska bli spännande. Men man vet ju aldrig, redan vid fikat idag undrade en kollega vad vi gjort på bilden egentligen eftersom en pojke uttryckt att det typ var det trökigaste han gjort under hela sitt liv. 🙂 Svårt det här, att tillfredsställa alla.

Jag tog tag i ping pong först, har gjort projektgrupper och aktiverat loggböckerna för årskurs 8. Såg en del andra funktioner som jag blev nyfiken på, portfolio t.ex. även podcast fanns med. När man lärt sig systemets upplägg och vant sig vid vad funktionerna kallas måste jag säga att pingpong är en ganska trevlig överraskning med många möjligheter. Men skitsvårt att layouta med bilder, det är inte gjort för att pyntas vilket är trist.

Sist fick jag en liten genomgång av en kollega hur man designar bokframsidor, mina sjuor ska få jobba med detta på bilden i ett samarbete mellan svenska och IKT. Jag har suttit ikväll och knåpat ihop en egen framsida som blev riktigt bra. Usch vad jobbigt, nu måste jag skriva en bok också. Det får bli morgondagens huvudbry.

2 reaktioner till “6 februari 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s