en bra dag

Bra måndag, skönt att vara tillbaka.

Bra möte i morse, vilket resulterade i en uppskattad summering kring vikten av att bemöta elever på ett uppmuntrande och positiv sätt, ställa rimliga krav och betydelsen av beröm i syfte att forma och vägleda. Känns som mina hundtricks ligger rätt i tiden, eller det mjuka ledarskapet som jag kallar det numera.

Bra lektioner idag. Sjuorna sysslade med sina bokomslag och jag blir väldigt stärkt varje gång jag kan vara till hjälp med den digitala tekniken, hur snabbt jag själv lär mig och hur få gånger jag inte kunnat svara på elevernas frågor. Enbart två tillfällen hittills, vilket resulterat i att jag nu kan spegelvända bilder och senast idag lärde mig ta bort bakgrunden och ersätta med en annan.

Bra lunch också, köttgryta med ris. Vi har det så lyxigt i matsalen med god mat och ganska spännande grönsaksbuffé. Det är så lugnt och trivsamt bland eleverna t.o.m. med i matkön, som idag var ganska lång. Efter maten, med den härliga känslan av att vara proppmätt, var det dags för några rundor i korridoren. Rastvakt,  även detta går väldigt smärtfritt på skolan just nu. Det är mysigt att mingla omkring och småprata med ungdomarna.

Bra leverans idag. Mina små stafflier för väldigt korta tomtar har kommit. Ja, jag var tvungen att beställa minsta sorten. Allt har väl sin början? Man ska inte klaga men lite stressigt var det att bygga ihop dem, när klassen kom 25 minuter innan lektionen skulle starta och satt i en stor hög och väntande. Det blir lite smålustigt när fröken är den som inte vill börja tidigare.

Bra invigning av tomtestafflierna! En liten killtrupp tog sig an dessa med stor iver och arbetsglädje. En pojke startade dock sin målning med att kleta fast sin palett, oklart hur han lyckades med detta. Hur var det pojkars motorik nu igen? Jag passade på att dokumentera, i skolutvecklande syfte.

bild-8

Bra eftermiddagsmiddagskonferens. Jag förstod att jag var lite bättre än de andra eftersom jag lämnat in min UBI utvecklingsplan för IKT och BFL. Vi pratade även om nästa projekt, men jag orkar inte förklara vad det är om du inte vet. Jag smyger lite med ett nytt tema för ett projekt, ett samarbete med bild och religion än så länge. ”Om livsstil var en religion”. Vi får väl se hur det utformas så småningom

Bra hela vägen kan man säga tills jag satte mig i bilen och insåg att den inte alls ville köra mig hem. Aj, glömt lamporna på så batteriet hade slocknat.

Bra arbetskamrat med mustasch kom till min räddning!

En bra dag helt enkelt och det ska man fira för man vet ju aldrig i det här yrket när det kommer en riktigt dålig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s