Bedömningen återigen

Fyllt i mina första betygsmatriser idag. Känns helt naturligt när man väl är igång, rentav skönt.  Återigen har jag många elever och det kan lätt snurra till sig eftersom allting är så likt, mycket energi går åt att kolla så att det är rätt namn, rätt grupp, rätt planering till rätt grupp…

Jag klarar liksom inte att ha all min bedömnings dokumentation digitalt, måste bläddra med något. Jag hittade en mall i pages som jag tycker om, och kommer att arbeta med ett enkelt kryss system inom det området vi arbetar med. Du klickar på bilden om du vill närmare dokumentet. Mallen hittar du som sagt i pages under rubriken ”diverse”

Skärmavbild 2014-03-04 kl

Skärmbilden har jag tagit genom att trycka ner kringlan, shift (en fyrkantig knapp med tjock pil) och 4. Då kan man markera ett det området man vill fota, man hör när det klickar till och sedan ligger bilden på skrivbordet. Just den här skärmbilden har jag även redigerat i pixlr och ändrat bildstorlek. Det är svårt att få skärmbilder osuddiga, eller så har jag inte lärt mig det än.

Tillbaka till formuläret så känns det hyfsat lätt ändå att bara markera med kryss. Jag buntar ihop efter hur projektgruppen ser ut så jag slipper bläddra mig igenom en hel klasslista. Tydligt? Ja hur blir man tillräckligt tydlig? Kan det inte vara en tydlighet i sig att jag vågar ta ett beslut, så här upplever jag det, och då hänger bedömningen inte längre i luften som överraskande krav och otydliga förväntningar? Värt ett försök. Målet är ju även att eleven ska skatta sin egen insats och då kan ett kryss formulär vara en bra början. Jag ser även goda möjligheter för eleven att snabbt få förståelse för styrkor i ämnet och det man behöver mer träning i.


2 reaktioner på ”Bedömningen återigen

  1. Säg till när du fixat suddigheten…Jag blir galen på det!

    Tror att du är på helt rätt väg i ditt tänk med tydlighet och att eleverna måste få självskatta sig då och då. Det har jag skippat den här terminen för jag hann inte med. Redskapet finns ju i Pingpongs omdömen men de låg ute innan jag hann be eleverna som sagt. Helt plötsligt var de på PRAO…

    Keep up the good work!

    1. Ja man blir ju helt klart påmind om hur många elever man har, typ hela tiden. Jag tänker att självskattning kunde få bli en del av det självständiga arbetet. Vad vill jag lära mig, hur ska jag lära mig det och sedan jämföra prestation med målsättning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s