med nya ögon

Jag har haft några veckor nu med lite frånvaro och avbrott för annat i livet som behöver tas om hand. Det är därför jag med vacklande steg går vidare med mitt ”stationsarbete” i bild. Jag har ju delat in alla mina grupper i fyra delar som arbetar utifrån de förmågor som skall övas upp i ämnet.

Idag kände jag plötsligt NEJ, inte fyra grupper. Jag tycker grupperna är för små, och det är helt enkelt för jobbigt att ha fyra bollar i luften samtidigt. Tre är tillräckligt och jag saknar också att få prata med hela klassen samtidigt. Varför ta bort det när man ägnat så många år på att få det att funka?

Jag tänker mig snarare en inspirerande start, en gemensam utgångspunkt och ro för eleven att göra upp med sin egen planering och att detta skulle kunna ha sin rot i någon av förmågorna som sedan förgrenar sig individuellt.  Så en liten helomvänding, i vanlig ordning. Så tröttsam att ändra sig hela tiden, inte alls! Man måste våga, man måste prova, man måste nöta.. det är inte gratis att bli bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s