blogglan

16l08qtFick nys om Karin Brånebäcks bloggla. Min blogg påminner måhända lite om en entusiastiskt studentoverall numera men det är kanske också så jag rasslar omkring i cyberspace, på jakt efter utmärkelser och bekräftelse. 🙂 Det är väl ofta den fördomen som finns för oss som bloggar, så varför inte ge sig hän tänker jag?

Blogglan är jättefin tycker jag, och en tydlig markering att min blogg handlar om olika viktiga lärargrejer, dags att skärpa till sig med andra ord.

Det har hänt en del. Idag skrev jag på det nya anställningsavtalet, jag är numera heltidsanställd vilket känns väldigt bra. Det är ett lönelyft på några tusen rakt av, och dessutom vet jag på ett ungefär vad jag ska arbeta med i mina nya tillförda 20%. Jag kommer att undervisa i IKT och då även med samma elever som jag har i bildämnet. Jag känner att det här året har varit väldigt kul och att jag nu har ytterligare ett läsår framför mig som jag verkligen ser fram emot. Målmedvetet har jag betat av mina mål och funderar nu på mina nya.

Jag kommer att ansöka om förstelärartjänst i Bild, igen. Gjorde det förra året men blev inte det minsta besviken över att jag inte blev utnämnd, jag var inte redo och hade inget intressant att erbjuda.

Ansökan gjorde ändå att jag blev väldigt nyfiken och under detta läsår kan man väl säga att jag frilansat som förstelärare. Det har varit oerhört befriande att bara följa sitt hjärta, utan uppdrag och krav, och ge sig hän i något nytt. I mitt fall blev det min blogg och det digitala skolyftet. Det känns väldigt bra att jag kommer att undervisa i IKT för då vill jag som förstelärare ägna mig åt att förnya och stärka bildämnet med den digitala tekniken och självklart arbeta aktivt för att även nå ut till andra. Jag vet att jag inte är fullärd bara för att jag har meckat lite med min mac under vintern och deltagit i skolyftet men jag tror att jag kan ha betydelse för andra lärare eftersom jag inte följer det vanliga mönstret. Jag har gjort en ganska oväntad resa inom det digitala området. När jag snackade med en kollega om detta senast idag så fick jag en fin bekräftelse på det jag själv upplever. Den nya tekniken i kombination med min erfarenhet, mitt sätt att ha tänkt igenom saker och ting, att vara ”färdig”, skapar en ganska unik dynamik som är tilltalande även för andra. Tänk vilken skatt grundskolan trycker på! För över hälften av verksamheten bedrivs väl av erfarna damer? Fler borde blogga.

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s