morgonstund

Jag älskar den här stunden på morgonen. Jag brukar numera somna med uppdragna persienner så jag kan vakna i hyftsat god tid för att smyga omkring hemma och få chans att uppleva den tysta lugna ensamheten innan det fullständiga kaoset bryter ut. Det har varit lite mycket av allting det sista men mycket börjar smått återgå till den normala rytmen.

Såg nyss på TV en barnstrateg, en person som arbetar för att utveckla lekplatser i samarbete med frispråkiga och leksugna barn. Det är en spännande skolvärld just nu. det är mycket som rör sig och skapar nya möjligheter. Själv skulle jag mycket väl kunna tänka mig att bli BraKompis strateg, någon som tillsammans med ungdomar på skolan lägger upp strategier för förebyggande anti mobbnings arbete. Jag har länge velat bli IKT inspiratör och har goda chanser att utvecklas inom detta till hösten. Kanske en blygsam variant av pedagog, inspiratör behöver bara gläfsa på ytan? Jag tänker mig mer att ordet inspiratör är en lärare som vill att du också ska arbeta med IKT i ditt klassrum men att du kanske inte vet riktigt hur, än. Klassrumsvärdinna låter också snajsigt, ska man plocka och städa efter eleverna kan man väl åtminstone vara lite fräsig och snyggt klädd när man gör det? Jag har länge tänkt på att designa mina arbetskläder och ha ett unikt signum. Rastvän istället för rastvakt. Toppenlärare istället för förstelärare. Alla ämnen ska ha en egen PV, pedagogisk vägledare. Ämnesinriktad coach. Det här med att byta namn på saker och ting kanske inte är så dumt ändå? 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s