en liten uppdatering

Jag drar mig lite för att blogga, känns inte motiverat, kanske är det vädret? Jag måste ju skriva några rader i alla fall, säkert är du nyfiken på hur veckan har varit.

Det var ju kortvecka, en trevlig vår vana men lite slitsam också. ”Är det nån idé att ens börja?” kan det kännas i kroppen, särskilt när man som jag är föräldraledig på onsdagar. Jag har under veckan fått en förfrågan som utmanar min mer konstnärliga del, så jag har pysslat lite med det. Lite hemligt, bara nån enstaka arbetskamrat har lagt sig vilket ledde till en värmande diskussion kring att ta sig an uppdrag gratis. Varför förväntas vi alltid göra det?

Onsdagen fylldes med intensivt förälderansvar i ett underbart solsken och under eftermiddagen var det återigen dags för Edcamp. Jag var som vanligt helt nollställd men kom i sista stund på att vi kunde diskutera praktiska/estetiska ämnen i framtiden. Det blev en mysig diskussion, som vanligt. Lika bra att riva det gamla, blev vi snabbt överens om, och hitta på lite nya fräschare topics för våra grundskoleämnen. En ganska typisk Edcamp diskussion för övrigt för dig som inte nappat på syfte och mål med denna aktivitet. Man behöver liksom inte komma fram till något beslut och det är helt okej att få spåna helt ogenerat om det blir en kraftig hjälm några timmar om dan eller ett inopererat chip som blir barnens skolvardag i framtiden. Vad tror du?

Nåväl utgångsläget  var väl egentligen att diskutera den nya maker rörelsen som ännu inte trampat upp några stigar i Borås. Vi stapplade därför lite till en början när vi insåg att vi lika gärna kunde planera en månlandning. Nyfikenheten finns där, men vad vi vill och ser för möjligheter med makerspaces eller hackerklubbar? Svårt att säga när man knappt vet vad det är, bara känner att det är något bra.

Torsdagen flöt på väldigt smärtfritt, ungdomarna var gott humör och tyckte dagens utmaning var kul. Jag passade på att nyttja det fina vädret och hittade en jättefin fotosida med tips för vad man ska tänka på när man gör porträttkort. De allra flesta missar det här med bakgrunden, det var många som blivit fotade vid den nya samlingsplatsen på skolgården och därför också hade dinglande fötter från klätterställningen bakom huvudet. Att nyttja ljuset var heller inte helt självklart. Det blev en riktigt bra och tänkvärd uppgift.

Fotosidan jag hittade har jag lagt upp i min google grupp BILD flippen Gruppen är inga märkvärdigheter,ett ställa där jag samlar allt som kan vara av intresse för digital bild och annat, kontakter och andra bildbloggar. En mellanstadiefröken på Edcamp hade hittat den och tycker den är bra, skönt att slippa leta upp allting själv. Det var tanken. Så efter en positiv komplimang tipsade jag alla mina arbetskamrater via det interna systemet, lika bra eftersom det kanske blivit en snackis på andra skolor, eller hur? Ingen blev dock särskilt överväldigad, har jag skämt bort de redan?

Så var det fredag igen. Det är väl härligt när man kommer på arbetsuppgiften vid frukostbordet samma dag. Det kallar jag rutin och erfarenhet, äntligen, och vilken uppgift , skitbra! Återigen fick eleverna nyttja sin mobilkameror och i mindre grupper skulle de foton gestalta kunskaper som vi gått igenom under högstadietiden (har två nior på fm). De skulle bla leta upp motsatsfärg, skapa ansiktsuttryck, arrangera något surrealistiskt.. Det blev kul och vilka foton!

image-2photo2

photo2-1bild 5-2

Under tiden hann jag med att starta ännu en ny blogg Sandgärskolans bildsal  . Jag har velat lite fram och tillbaka men idag startade jag den och kommer att länka till ytterligare en google grupp där jag återigen samlar tips, instruktioner osv . Det känns som det enklaste alternativet, google grupper är dessutom väldigt snygga tycker jag. Det blev även ett tillhörande twitterkonto eftersom våra elever, klassvis, numera finns där. Kul!

Det har varit bra. Jag har kanske valt mig själv i lite större utsträckning men jag känner att jag behövt det för att orka. Niorna träffar jag först om en månad igen och åttorna går på prao i två veckor. Man kan inte börja med saker som ingen lär komma ihåg när vi ses igen, jag tycker jag fick en kul och vettig lösning på det som även gav mig lite efterlängtad vilopaus.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s