tänk om tänk nytt

Jag minns i stort sett bara ett enda betygssamtal från när jag själv gick i skolan. Det var mitt slutbetyg i bild när jag satt länge och väl med tårar strömmande nedför kinden med en något frustrerad fröken framför mig. Femmorna hade nämligen tagit slut. När jag slutade nian gick läraren efter en slags begåvningskurva som hade räknat ut att enbart ett visst antal elever kunde nå högsta betyg, de flesta låg på betyget tre. Jag visste att två andra flickor i min klass också var väldigt duktiga men det kom som ett magplask att all den ansträngning jag lagt ner inte kunde värdesättas eftersom det betyget som jag borde fått ”tagit slut”.

Jag dammade av det minnet idag när det stod klart att jag inte har möjlighet att söka förstelärare i bild. Eftersom det är andra praktiska estetiska ämnen som inte har förstelärare är det tydligen viktigare att rekrytera någon dit än att se vilka som faktiskt söker och vad de kan tänkas bidra med. Jag var välkommen att söka nästa år, om man nu ville ha i bild vilket inte var säkert.

( Jan Björklund om försteläraruppdraget P1-morgon onsdagen den 30/4 2014 )

Nej, känner jag. F-k Borås. Det här innebär naturligtvis att jag har ett större och bättre erbjudande framför mig. Spännande!

I övrigt har jag haft en härlig dag, njutit av solskenet tillsammans med tre av mina härliga skolflickor. Friluftsdag idag och våra nior anordnade stationer och uppdrag till sjuorna. Väldigt lyckat.

Jag hann faktiskt ta mig igenom Timperleys bok, äntligen, och jag inspirerades till att starta ytterligare en google grupp där jag ska samla mina kunskaper och min väg för att ta kontrollen över mitt lärande. Kika gärna in!

 

 

 


2 reaktioner på ”tänk om tänk nytt

  1. Det du skriver går stick i stäv med vad Jan Björklund sa i onsdags, nyhetsmorgon P1. Förstelärare med stora ambitioner att lyfta fram elever, visa på utvecklingsbara möjligheter och dela med sig av dessa. Bygga delaktighet och visa på trygg värdegrund, stärka elevernas självkänsla att våga tänka nytt. Om inte det är vad du har visat och berättat om hur du bedriver ditt arbete, vad är då utveckling. Att börja med människans utveckling är det sundaste för då kommer styrkan i att vilja lära per automatik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s