tankar en söndag

Typiskt för lärare är väl när arbetsveckan börjar på en söndag? Själv har jag inga prov att rätta eller uppsatser att ögna igenom utan sitter mest och bara mentalt förbereder mig på veckan som komma skall. Just nu är jag mest fylld av tankar kring den här bloggen, meningen var att jag bara skulle ta ett blogg år och i dessa texter även hitta tillbaka till glädjen och drivkraften att vara lärare. Hur har det gått?

Både och. Förra året vid den här tiden var jag extremt less, att jag i det bestämde mig för att satsa är väl i sig ganska fantastiskt? Jag gjorde mina pimuppgifter som halkat efter p.g.a av graviditet och föräldraledighet. Jag funderade en del på mitt digitala lärande som upptakt inför höstterminen och satte upp mål, som jag med god marginal nått upp till. Jag fick nys om facebookgrupper, startade twitterkonto, egen blogg som jag trixat med helt själv och deltog i det digitala skolyftet. Jag har fått mängder med input och inspiration, stöd utifrån och kan bara hoppas att jag också kunnat ge något tillbaka.

Det har också varit tråkigheter. Trist att inte ens kunna få söka försteläraruppdraget,  efter ett lönepåslag som inte var allt för upplyftande.

I detta kan jag känna att jag kanske gör mig löjlig? Jag kanske är kass, såpass att jag inte fattar det själv?  Jag dundrar på med allt möjligt, till vilken nytta? Vad betyder det här bloggandet? För mig, för andra? Hur länge orkar man den här takten?

Något nedstämd har ju även våren kantats av att min mamma blev svårt sjuk då hon befann sig utomlands. När jag packade mig väska, i början på mars, för att snabbt åka ner till Lanzarote var det dödsbud som väntade oss. Läkaren var inte säker på att hon skulle leva när vi kom fram. Nu ligger hon på vanlig vårdavdelning och äter glass och tar promenader med rullator. Själv har jag fått en helt annan insikt av vilken enorm kraft det är att ges hopp och att det är något vi kan ge varandra varje dag, helt gratis. Jag är helt övertygad om att min mamma inte levt idag om min bror och hans familj och jag inte åkte ner.

Det har blivit en smula rörigt för mig den här terminen så jag längtar riktigt efter att ta nya tag till hösten. Starten blir afk Varberg i juni, att samla kraft och inspiration tillsammans med diggis gruppen och min härligt kaxiga inspiratör Eva Söderberg

Jag tycker även att upplägget på min nya skolblogg är helt fantastisk, det blir ett enkelt och tydlig sätt att följa kursplanen. Nu ska jag bara få ordning på bilderna så att de också så att de är CC licenserade. Var lite ivrig där i början. Det blir ju spännande också att få börja undervisa i digital bildhantering i ett eget ämne.

Det måste bara bli min tur snart, eller hur? Jag känner mig långt ifrån färdig. Till hösten blir det mer bloggande, flippad undervisning och det finns mycket som väcker min nyfikenhet.

 

i


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s