ping pong pyssel

Under veckan ska vi bryta i den ordinarie planeringen för att dokumentera. Jag vill att eleverna fortlöpande ska fotografera sitt bildarbete och lägga i sin loggbok i det interna systemet. De har inte rutin på detta än därför ägnar vi lektionen åt detta. Kan alla? Vet alla hur man fotograferar och för över i loggboken? Det är bra när alla göra samma sak under en lektion eftersom man oftast bara behöver följa strömmen för att hamna rätt.

Det är en oerhört skön känsla när loggböckerna fylls på med bilder. Jag kanske äntligen kan släppa ansvaret för 300 elevers producerande och sluta känna skuld när bilder kommer bort?

Direkt dök även en annan stor behållning upp, ämnesspråket. Vad kallas det här? Ansiktets proportioner, centralperspektiv, djupverkan, färgnyanser… Vad ska man skriva om sina bilder? Wow, vilken naturlig ingång till att vilja reflektera! Dels kring sin insats och sedan även sin utveckling, tänk att ha tre års bildarbete att se tillbaka på.

Jag fortsätter även med nya bloggen Bildsalen .  Jag är väldigt nöjd med upplägget den här gången. Jag har ju startat ganska bloggar som en elev påpekade senast idag, det tar tid att hitta sin grej. Nu kaffe!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s