I love to google!

Jag tänker ganska ofta att det jag skriver är väl gammal skåpsmat för dig? Kanske. Eller inte? Jag kör en sista runda och lobbar för googlegrupper.

Att starta en googlegrupp är i mitt tycke ett perfekt sätt att samla och sortera länkar, det är som en pärm för digitala sidor.  Är man ofta på nätet så snubblar man på det än ena än det andra, senast igår såg jag en jättehäftig rörlig karta som visade hur Europas gränser förändrats under tusen år. En länk som jag skickade vidare till SO lärarna på mitt jobb, en liten kul grej som man kanske inte använder så ofta men ändå vill visa vid något tillfälle. Snart är vi ju alla där och skickar länkar till varandra hit och dit, smart att ha tänkt ut en förvaring.

Själv har jag flera google grupper. I BILD flippen samlar jag allt som kan vara av intresse för digital bildhantering, jag har ytterligare en för mina elever och en för mig själv, där jag samlar intressanta grejer jag läser. Idag la jag upp två blogginlägg som jag vill ha med mig. Det handlar inte om att ”läsa sen”. Kanske har du, som jag, sett en film utan att komma ihåg någonting annat än att den var väldigt bra? Då är det ju skönt att man vet att man kan ta reda på det man glömt, eller hur?

Jag har även ett exempel från tiden i det digitala skolyftet. Hur man kan använda en google grupp som länk mellan hem och skola. Här är den.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s