omdömen i matris

Idag var det vakt på NP i SO. Klassen höll sig högtidligt till reglerna så jag fick även tid att snegla lite på nya planering. Jag gör en tre års raket, hade jag tänkt. Det tänker man ju varje år eller hur? Tre år av omsorgfullt och vettigt undervisning innehåll från årskurs 7-9.  Nåväl jag har en idé till tydlig LPP med tillhörande bedömning och idag pysslade jag med kvalitetssäkring. Det sistnämnda innebär kort och gott att jag  jämför undervisningens planering och innehåll med de riktlinjer jag fått via styrdokumenten, kursplanen i bild.

bild 1-1Eftersom vi ska fylla i vår omdömen direkt i betygsmatrisen i vårt interna system, ping pong ,ville jag kolla av så att jag inte höftar till det. Vilka kunskaper går jag igenom i de olika momenten och när kan jag förväntas ha en åsikt kring elevens kunskaps nivå? Jag skrev helt enkelt ut en matris och satte mig för att ”gröna” de fält och den kunskapsnivå som torde vara rimlig (det finns ju alltid nån elev som sticker ut uppåt såväl som nedåt men generellt..).

Intressant och nyttigt. När jag gick på konstskola en gång i tiden drillades vi i konstnären Peter Dahls uttryck ”Kill your darlings”. Att göra sig av med sina specialiteter eftersom dessa hindrar utvecklingen av nya kunskaper. Ja det kanske ligger nått i det ändå, tänkte jag idag när jag började redigera i planeringen..

Idag avslutar jag med en sten som gjort sig fredagsfin. Ja varför inte?

bild-6


2 reaktioner på ”omdömen i matris

  1. Bra tänkt! Det här ska jag ta med mig i mitt eget arbete men också när jag leder utvecklingsarbete kring bfl i höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s