Låt det bara klicka på jobbet!

Nu när man är som tröttast och går på högvarv i en tid då variationsrika arbetsuppgifter duggar tätt, varför inte lära sig blogga också? Jag vet att du är sugen, liksom flera andra på jobbet. Jag tänkte därför avrunda terminen med en liten bloggträff så att sommarens regniga dagar är räddade.

Att starta en egen blogg tycker jag är ett jättebra sätt att öppna dörren till den digitala världen.  En blogg är en mall som du trycker in valfritt innehåll i, svårare än så är det inte. Det finns mängder av färdigt material som du kan sortera och stapla i din blogg. Det ser snyggt ut. Så snyggt att andra tänker att det där klarar jag nog inte av att göra, verkar lite väl avancerat. Bara en sån sak.

Du kommer att märka att du tar kontrollen över ditt digitala lärande. Du kommer att börja klura på idéer och upptäcka att det finns lösningar på just det som du vill uppnå. En kul quiz till en instruktionsfilm t.ex.. Men när du ska skriva frågorna till quizen kommer du kanske märka att instruktionsfilmen du hittat på youtube inte täckte allt eller inte var upplagd så som du hade gjort. Därför kommer du att göra en egen film, i videoscribe eller imovie och starta ett eget konto på Youtube. Det ena kommer att leda till det andra och det bästa är att det kommer inte att kännas jobbigt, mest kul faktiskt.

Alla måste ta sitt ansvar för att lära sig hantera och kommunicera med digital teknik. Titta gärna på den här föreläsningen kring vad det står i kursplanen.

Till en början hade jag den mycket märkliga tanken att jag kanske var för gammal, för tråkig, för omodern för att blogga, men det har visat sig att mina mossiga erfarenheter har gjort att bloggandet blivit bättre. Man har i många delar tänkt färdigt och det finns en given plan som man vill genomföra. I det kommer förvisso en del stunder då man upplever att man inte kan ett skit, eller gjort på fel sätt, och då jobbigt nog även offentligt,  men det beror på att man aktivt använder sina kunskaper för att reflektera och utvecklas för att så småningom kunna ännu mer.

Det är många flugor i en smäll. Man lär sig behärska ett digitalt verktyg, man lär tillsammans, man lär ut, man reflekterar aktivt kring det man lär ut, man får snackisar, man får visioner och drömmar,  man söker sig utanför den egna skolan för mer inspiration och kontakt, samarbete och säkerligen fler grejer jag glömt nämna. Värt att prova helt enkelt!

 

 

En reaktion till “Låt det bara klicka på jobbet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s