mapp tittande

Kaos idag, sju grader mer än vad ett hyfsat stort barn klarar av. De kastar sig fram och tillbaka och tigger efter vatten muggar som om man slängt ut de i självaste Sahara. Nu har sista gruppen äntligen lämnat rummet.

Jag ägnar eftermiddagen åt att ögna igenom elevernas mappar, som jag numera gör på skärmen. Jag har ju låtit mina elever fota alla arbeten och sedan radat upp de i en loggbok de har i ping pong. Väldigt smidigt.

Skärmavbild 2014-05-22 kl. 14.04.25Nu har det ju till en början blivit lite planlöst från min sida, men i fortsättningen vill jag att alla mina elever ska ha vanan inne att alltid tänka dokumentation och reflektion kring sitt bildarbete. Det tar även udden kring det här med att vara ”färdig” tänker jag. Man fotar lätt med skärmen, lägg in i loggboken och upp till tänker jag ha standard fraser på frågor som man ska besvara. Den här dokumentationen tänker jag även ska underlätta i de högre svårighetsgraderna då man ska dra paralleller eller göra jämförelser.

I övrigt är det bildlärarträff i stan idag. Ska bli kul att ha möte tillsammans med fler artlovers.

2 reaktioner till “mapp tittande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s