117 steg in i framtiden

Skärmavbild 2014-06-06 kl. 16.28.11Jag börjar så smått smida planer på att ha ett sidoprojekt till mitt yrke som lärare och eftersom jag vill att mitt eventuella företag/förening eller vad det nu blir ska vara kopplat till den här bloggen så kom jag på namnet 117 projekt, och knorrade till min gamla slogan ”Låt det bara hända!”. Det är bara att sätta igång, 117 projekt – vad som helst kan hända!

Nä, jag har absolut ingen aning om vad jag har för planer i detta, jag har bara en känsla av att det är något jag vill göra. Är inte det en härlig början på något nytt? Jag kan inte ens förklara det, antar att det är så många intryck som fallit på plats åt ett och samma håll.

Om fem år tror jag att en hel del lärare är just egna företagare, inte för att slippa sitt jobb utan för att tillföra skolan något nytt, och kanske tjäna mer pengar. Wow här klampar vi rätt in på rättvis individuell lönesättning, eller?  Ni som har varit med länge minns kanske alla konsultfirmor som anlitades ett tag, nu lär vi av varandra på ett annat sätt och har även börjat sälja vår kompetens i allt större utsträckning.

Vi behöver en ny skola, en skola som förhåller sig till resten av samhället och inte flyter omkring som en isolerad ö. Jag tänker att om man uppmuntrar lärare till fortsatta akademiska studier eller entreprenörskap eller projektledning eller coachning eller annat som jag inte kan namnge för jag är egentligen inte tillräckligt smart för den här sortens åsikter, så tänker jag att skolan  blir stimulerad utifrån, av oss själva, som också är medvetna kring hur vi ska och kan omsätta våra nya  kunskaper i verksamheten.

Så nu tänker jag alltså bli pedagogisk entreprenör, för en hållbar och nutidsorientad skola. Och jag har som sagt ingen aning om hur det ska gå till, men nån måste vara först. Vad som helst kan hända!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s