hjälps åt med twitter #bildämnet

Jag sitter ofta med min dator i knät och har öppnat olika flikar bla för twitter. Det händer ofta att det står exempelvis (158) Twitter på den fliken vilket innebär att det finns 158 olästa tweets. Då brukar jag gå in på twitter klicka högst upp, och vips försvinner de. Möjligtvis att jag läser de två översta men finns det ingen notis så känner inte jag att jag missat så mycket. Det kanske har med mitt intellekt att göra, eller är någon typ av personlighet vad vet jag?  Jag mår bra och det är huvudsaken.

Twitter för mig är som att handla på Gekås. Man har vissa avdelningar som går igenom,  inte hela sortimentet för då får man campa utanför affären och det verkar lite smått löjligt. Med bestämda steg går man in och tänker typ leksaker och barnkläder, max tre tusen. Har man ingen strategi är det lätt hänt att man kommer ut ur affären med grejer man inte behöver, femtusen kronor fattigare. Precis så funkar twitter tycker jag.

Det pyr ibland att twitter jagar upp oss fröknar, men sällan pratar vi öppet om att det faktiskt är vi själva som jagar upp varandra. Att starta en tråd kring betygssystemet halv elva en onsdagskväll, vad vill man då? Att andra lärare ska sova gott? Men återigen går det inte att kontrollera andras infall utan blir man uppjagad av andras tweets får man helt enkelt undvika att gå in vissa tider. Man missar inget, tänk istället på det du finner när du väl är ute.

Man kan också tänka sig att vi arbetar mer tillsammans på twitter och pingar varandra som det heter när man hittar något som kanske inte passar just mig, men kan intressera dig. Ytterligare kan man bli betydligt bättre på att tagga ämnet på sina tweets och retweets. Mitt favoritämne är #bildämnet, då skulle jag lätt kunna söka på den taggen och twitterflödet blir då anpassat efter det som jag intresserar mig för. Särskilda diskussionskvällar är också att föredra, tisdagar efter sju kan man #diskuterabild  Man skulle kunna ha twitterjour då man turas om att mer aktivt titta igenom sitt flöde och taggar intressanta tweets med tex #bildämnet.

Det är ohållbart att vi alla ska scrolla oss igenom det här enorma flödet, fullt normalt att man känner sig stressad och tror att man missar grejer. Vi måste hjälpas åt, som med allting annat. #måbra


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s