rensa upp i din trädgård

Jag har ägnat några dagar åt att slita upp gamla buskar i trädgården. Du som är uppmärksam eller känner mig vet att jag inte har någon trädgård så svar ja, ägnat några dagar åt att slita upp gamla buskar i någon annans trädgård. Ett modigt och lite annorlunda beslut. Jag skulle egentligen bara klippa några störande grenar men insåg snabbt att jag svettig stod och slet i rötterna med jordiga händer. Så befriande. Upp med skiten bara. Nu hoppas jag innerligt att husägaren kommer att uppskatta det nya ljusare köket, efter att buskarna är borta.

Det här borde man göra oftare, metaforiskt alltså. Slita upp varandras gamla tråkiga buskar som man inte brytt sig om att vårda men som ändå får stå kvar och växa och frodas åt alla håll utan att man ens märker hur kvävande de börjar bli. Hur de skymmer sikten. Tar ljuset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s