första andra tagning

Torsdagens ämneskonferens har jag ägnat imovie, ett filmprogram som hör apple till. Mina elever ska ju börja använda sig utav skolans greenscreen rum. För att värma upp så har alla fått i uppgift att säga ett par ord om sig själv och ha tre bilder i bakgrunden som hör till det man pratar om. Själv ställde jag mig bara och rapade upp några meningar utan eftertanke, van som jag är nu att se mig själv på film såg plötsligt en väldigt kul vinkel på att belysa kroppspråk, retorik och andra små nyanser som man tror att man har under kontroll. kroppspråket duggar tätt, man ser vad jag är nöjd med, hur jag rynkar på näsan efter att ha berättat om min ålder. En jättebra film ur det perspektivet. Därför publicerade jag den på youtube, ah, just doIT. Man får bjuda på sig själv. Jag funderar även på att filma mig när jag redovisar den. I övrigt vad det väl ingen höjdarrulle direkt men här är den:

Fick ett bra tips av en elev att lägga upp stödorden till vad man ska säga i keynote och låta texten rulla framför sig samtidigt som man filmar. Världen är som sagt full av smarta ungar, sån tur är.


En reaktion på ”första andra tagning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s