Påbörjar AST

Vi ska ta itu med det här med AST på skolan, utbildningen pågår för fullt men tyvärr missade jag första kurstillfället och ska härmed försöka ta igen detta. Hm vad då AST, undrar du kanske? Det är den förkortning som skolverket använder, och även grundskolor  i Borås, för elever med diagnos inom autismspektrumtillstånd. Jag arbetar på en ”AST -skola”, dvs vi välkomnar och eftersträvar att bli proffs på barn med just den här lilla knorren.

Jag läser Lena Petterssons bok ”Vi är inte bra på barn som Oscar – hur kan vi bli det?” Helt ärligt hade jag kanske hellre läst böcker med titeln ”mikrosömn för småbarnsföräldrar” eller ”mer klirr i kassan” som känns snäppet mer akut just nu men okej, andras barn är ju också jätteviktiga, speciellt på jobbet.

Jag hittade en fin tjej på youtube och har ögnat igenom de flesta av hennes små mysiga informationsfilmer, som komplement till bokläsningen, såhär på söndagskvällen.

Och en väldigt tydlig föreläsning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s