Min inre 85-åring

Nina Åkestam berättade under sin föreläsning under webbdagarna om hur hennes terapeut, ah vad det låter snajsigt att ha egen sådan, bett henne föreställa sig framtiden. I sin bok Meningen med hela skiten beskriver hon övningen mer utförligt. Man ska alltså i stora drag föreställa sig själv som 85 år eller ännu äldre, om man har tänkt sig bli det.

Skärmavbild 2014-09-28 kl. 10.02.39Jag tänkte prova mig fram kring hur jag ser mig själv som 85-åring, med hjälp av en liten app, kanske inte allt för upplyftande en söndags morgon efter en löningshelg men jag tyckte den var kul: Aging Booth Och egentligen är jag bara 73 år på bilden.

”Här är en bild på mig från bokmässan 2044. Jag föreläser inte längre utan åker mest förbi, signerar böcker och minglar runt. Mässor vill man ju inte missa, faktum är att jag nog inte vill missa någonting så jag är glad över att jag tog ut min pension i god tid redan vid 70, så jag hinner med allt.

Jag nådde ju stor framgång nån gång efter fyrtio, tur var väl det med tanke på allt slit jag ner. Jag fick nog till slut, skrev en bok om och med mitt bloggande och hur man som ska tänka som lärare mot framtiden. Det absolut bästa jag har gjort även om det just då kändes motigt och strävsamt att lägga så mycket arbete på något som jag upplevde gav så lite (cash) tillbaka. Jag känner idag att det var värt det, jag var en utav de som faktiskt påverkade bildämnets utveckling i grundskolan och höjde dess status. Det känns bra.”

Skärmavbild 2014-09-28 kl. 10.48.03

Ja nu gäller det alltså att hitta trixet så att min inre tant får rätt. Wish me luck!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s