2 oktober 2014

Gårdagens bildchatt  på twitter (varje onsdag 20.00) mynnade ut i en idé om digitalt vernissage, finns säker lika många idéer som lärare på hur detta egentligen ska gå till så det kommer att bli väldigt bra tror jag.  Jag tyckte själv att jag bidrag med en del, bla förslag på nytt bildämne kallat  EKT estetiskt kommunikativa tekniker samt ett spännande försteläraruppdrag, medlare mellan skola och kulturutbudet. Temat var bildämnet i framtiden.

Har tänkt en del på vår handlingsplan kring mobbing. Just nu är jag ganska intresserad av  härskartekniker, själva fenomenet alltså. Jag bara har en stark känsla av hur denna kunskap är nyckeln till framgång för förebyggande arbete mot mobbning. Ja, känns helrätt. Vi måste bli bättre på att medvetandegöra (man säger ofta så på mitt jobb så jag tror att det är ett riktigt ord) alltså medvetandegöra härskartekniker och hur man hanterar dem. Barn är så medvetna kring mobbing idag, men är inte inte lika medvetna kring det de gör omedvetet. I detta vävs även mycket jämställdhet. Ja hela arbetsplatsen skulle må bra av att diskutera, upptäcka, medvetandegöra och kämpa för att bli av med härskartekniker. Som sagt kanske inte läge att djupdyka i detta just nu, men jag fick tillfälle att skriva ut ett par artiklar.

Jag lär mig nya grejer varje dag. Idag under rastvakten provade jag en ny grej. Jag kommer inte ihåg vad det heter, man hoppar avancerad bock typ fast över möblerna i uppehållsrummet. Jag kom ju inte så långt men jag filmade en kille som stutsade omkring och gjorde senare en trailer. Jag måste ju ge mig själv tillfällen att jobba med imovie, hela tiden, för att komma ikapp.

Jag var förresten också på möte med engelskan också angående IKT.

2 reaktioner till “2 oktober 2014

  1. Jag brukar ta upp härskartekniker i svenskan när vi pratar språksociologi. Eleverna tycker att det är spännande- jag också. Tror absolut på att prata om det ännu mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s