måndag efter lovet

Usch det var med huvudvärk, trött och sliten efter nattens bravader med min envetna tvååring som vid halv tre bestämde sig för att hon prompt ville titta på shrek och beställde en flaska välling, en början på ett två timmars segt nattpass, som jag masade till skolan idag. Men vilket jobb man har, det är ju bara så kul!

Idag bestämde jag för mig för att gå igenom ansiktets proportioner med de två sjuorna som tittar in efter varandra under förmiddagen. Vi går igenom olika grundkunskaper och jag brukar koppla det till renässansen. Vi tittade på Monalisa tillsammans och eleverna lyssnade så fint när berättade om alla hennes hemligheter. Efter det gjorde jag en genomgång på tavlan då jag ritar steg för steg ett ansikte och eleverna ritar efter.  Jag har ju spelat in flera av mina genomgångar  och jag är inte helt färdig med den flippade biten varken praktiskt eller i tänket. Det slog mig så tydligt idag under de två genomgångar jag hade att det är väldigt roligt och givande att lära tillsammans, när det funkar. En kombination av både individuellt och klassundervisning är nog bäst. Det sistnämnda är dock inte så effektivt för det kräver många pauser för en hel del kommentarer om olika näsor, varför ögonbryn kan se så olika ut och annat som ska jämföras hit och dit men det kändes som att alla hade väldigt kul idag – och det är värdefullt! Jag känner mig riktigt varm i hjärtat för allt som hänt idag.

Jag inser självklart att jag är lyckligt lottad som bildlärare som kan ta mig det här svängrummet att reflektera och pröva nytt, våga misslyckas. Att bara ha ork med det är en lyx. Men man får heller ingenting gratis, jag har verkligen lagt tid och energi på att vända många tunga stenar under åren. Jag har väldigt strategiskt jobbat med mitt ledarskap och även gjort upp med en ganska dålig självkänsla, sökt och funnit vägar för att också fyllas med energi och inte bara ge. Hårt slit lönar sig, äntligen.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s