datorfri måndag

Påminns om mitt gamla beslut om datorfri måndag, glömde laddaren på jobbet och har 18% kvar vilket inte räcker långt för en helkväll. Ganska skönt. Sitter en stund och väntar på att teven ska bli ledig.

I morgon har jag tid över att djupdyka i mitt nya projekt MIK. Jag håller på för fullt och skriver olika ämnesintegrerade LPP om detta. På torsdag ska jag dessutom delta i en MIK konferens här i Borås. Jag såg först senare att konferensen var tilltänkt skolledare eller annan personal som arbetar strategiskt i skolan. Hm Men det gör väl jag, eller hur? Bra uppvärmning inför kommande försteuppdrag, skam den som ger sig.

I morgon är ju niorna på sina gymnasibesök, och jag fyller alla små lediga minutrar med dubbelt arbete, som med all säkerhet kommer att leda till en allt för lång fika paus. Nåväl jag VILL gärna kika in på det här härskartekniker. Som kamratstödjare hade jag gärna velat ha med detta i likabehandlingsplanen som en förebyggande utbildning. Jag tror även personalen kan gynnas av detta.

I morgon kan det även vara dags för uppdragsdialogen, ett nytt möte man ska med sin chef och samtalet ska kretsa kring följande frågeställningar.

På vilket sätt bidrar du i din profession till verksamhetens måluppfyllelse i stort?

Hur tänker du kring reflektion och analys av din undervisning, hur drar du nytta av det?

På vilket sätt skapar du trygghet i bemötande av kollegor, elever, vårdnadshavare?

Hur fördelar du din tid mellan olika arbetsuppgifter (för- och efterarbete, administration, särskilt tidskrävande uppgifter under året)?  

Behov av kompetensutveckling?

Är det något annat som du vill ta upp och vad i så fall?

Jag satt i helgen och försökte svara på dessa frågor och du, kollega,  behöver inte sitta nyfiken utan får gärna läsa här och kanske få idéer kring hur du vill lägga upp din uppdragsdialog. Det är svårt att svara på de här frågorna utan att framstå, eller känna sig som .. jag vet inte, FÅNIG. Jag försöker tänka att det är för att det är så självklart, svaren alltså.

Veckan är annars fylls av tandläkarbesök man inte får glömma bort. Min dotter har även börjat följa med kompisar hem efter skolan vilket kräver att man vet var de bor och vad de heter i efternamn. Lite nytt i mammajobbet.

Nu är det teve tid. Det är ju datorfri måndag!

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s