bildchatt

I somras, faktiskt av en ren slump eftersom jag befann mig på landet och inte hade så mycket koll på omvärlden så råkade jag ändå de få tillfällen jag spenderade på twitter hamna i en mycket intressant tråd som tog upp bildämnet och vad vi kan göra för att stärka varandra. Det ena ledde till det andra, resultatet blev #bildchatt varje onsdag mellan 20-21 på twitter.

Vi är ursprungligen fem, det är jag, @malinjonsson29 sen Cecilia Lundqvist @cissilund, Jane Sjögren @JaneSjoJane, Ulrika Hydrell @hydkatt samt Anna J, som fn vill vara lite anonym. Vi känner inte varandra, vi har faktiskt aldrig träffats men vi har ett gemensamt mål och det är att ordna en nationell ämneskonferens på twitter varje onsdag.

Vi har diskuterat ämnen som ämnesintegrering, hur och varför? Digitala verktyg och även rent allmänt gått igenom råd och tips, en stor del är ju även att var nyfikna på varandra och det vi gör. Kolla gärna upp under taggen #bildchatt.

Vi har en förstelärartjänst bland oss och det är är faktiskt i IKT och inte bild. Vi är ambitiösa lärare som förstår vitsen med att vilja saker tillsammans. Jag önskar självklart att fler kunde ansluta sig tlll våra diskussioner samtidigt som jag förstår hur läskigt det är när allting är så öppet. Vi har vår chef och deras chef på twitter, våra arbetskamrater och vänner och deras vänner. Twitter funkar inte heller som en chatt utan det kan lätt bli rörigt när man kommenterar första gången.

Tanken är väl att detta bara är början, att man ska få styrka och mod att göra sin röst hörd i den egna ämnesgruppen och sedan gå vidare med synpunkterna via twitter. Problemet är också att det sitter för många bildlärare och kämpar i ensamhet, så känner du någon tipsa gärna om oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s