tankar på den sista röda dagen

Sitter här med mäktiga vårkänslor, trots att vintern ännu inte riktigt kommit. Nej, jag har inte börjat jobba än men jag sitter med en ny almanacka och skriver in viktiga lärar saker som möten och lovdagar. Få vet om att jag alltid kör med dubbla kalendrar. Jag har en med måsten, och så har jag en med önskningar. Det är så skönt tycker jag att en trökig söndag kika i den almanackan och inse att jag ska vinna på Lotto nästa onsdag. Spännande! Jag går nämligen på det varje gång också. Jag har en ofrivillig åldershöjning på gång redan i januari då jag inleder mitt 44:e år, men i almanackan står det Malin 38. Man får inte vara dum, speciellt inte mot sig själv.

Jag älskar verkligen att bläddra i kalendrar, bearbeta det som komma skall och förhoppningsvis ha lite grejer att se fram emot. Jag tycker också mycket om att göra ämnesplaneringar. Det är ett ganska utmanande pusselarbete där det ska finnas syfte och mål, stämma överens med centrala innehållet och hur det ska bedömas och inte minst gå att genomföra. Det sistnämnda kretsar kring material, mina förutsättningar som pedagog och ledare och självklart undervisningsgruppens dynamik. Mycket mer komplext än vad man kanske kan tro som utomstående. Inte konstigt att man misslyckas emellanåt, helt normalt.

Den här terminen kommer att rulla förbi i en rasande fart. Dels har jag fyllt den med lite för mycket grejer. Jag har kommit halvvägs med betyg och bedömning, webbkursen och jag kommer att delta i ytterligare en kurs i MIK. Utöver det är det vår lässatsning i stadsdel väster. Och en hel del bus förstås.

Jag har även mycket nytt tänkande kring bildundervisningens innehåll vilket faktiskt kan vara energislukande men jag tänker att det är inte lika illa som att veta att man gör fel utan att försöka förändra det. Det kan man också bli otroligt trött av, och även alla runt omkring en tröttnar. Det blir kanske lite gamla spår men med lite ny knorr. Det blir nog lite planering ikväll trots allt.


2 reaktioner på ”tankar på den sista röda dagen

  1. Härlig post Malin, full av glädje och idéer. Själv avslutar jag lovet med kalas. Ska laga tournedos för första gången. Också en utmaning.
    Inte mer planering idag alltså!
    Ha en bra skolstart i morgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s