framtidsplaner

Jag har egentligen inte varit nyfiken på programmering överhuvudtaget, jag förknippar det med en massa konstiga siffror och bokstavsremsor och bara tanken att lista ut vad som är vad är tröttsam. Men så kikade jag på en föreläsning i fb gruppen teacherhack och lyssnade till en kille som fick det att låta väldigt trovärdigt att det inte är så avancerat, det finns tom program nuförtiden där man sätta ihop sina godbitar. Jamnedåså. Eller hur?

Nu gäller bara att ha en sån där miljonidé.

Jag har naturligtvis redan förberett detta, jag kallar det VKS eller ”wekays” som det i folkmun kommer att låta. Virtual knowledge space. Tyvärr kan jag inte avslöja för mycket som du förstår. Det här är top secret och kommer att ge en del cash. Det kan löna sig att var snäll mot mig om man säger så.

Som en liten försmak i tänket så kan jag berätta att jag har en sexårig son som är en mycket flitigt spelare av hayday. Idag gnällde han en smula, han menade på att det kommer köpare hela tiden till gården och han har inget att sälja, än. Då får man ta sin mamma till hjälp för att organisera och strukturera och börja tänka framåt. Jag är ju numera bonde också.

Men vilket spel. Här framträder sambanden mellan olika kunskaper väldigt tydligt och är det inte just detta som vi har vissa svårigheter att förmedla, motivera, tydliggöra i skolan? Jag känner också ibland att vi fokuserar så mycket på vad man ska lära sig, att man ska lära sig. Alla människor lär ju sig något varje dag, oavsett om man vill det eller inte? Hur, när och varför använder vi våra kunskaper är ett betydligt intressantare perspektiv som dessutom inspirerar och motiverar till att vilja kunna mer.Tänk dig att alla skolans kunskaper finns i en virtuell värld där man måste använda sitt kunnande, öka det, få erfarenhet av samband och konsekvenser och mer. Welcome till Wekays!

2 reaktioner till “framtidsplaner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s