tillbaks till plugget

Jag är antagen och registrerad i kursen medie- och kommunikationskunskap på Borås högskola. Det ska väldigt spännande, pirrigt nervöst också eftersom jag inte alltid kunnat hålla mig inom högskolans ramar. Jag hade väldigt mycket problem med min examensuppsats minns jag och alla regler som skulle följas för att det skulle se ut som en riktigt uppsats. Innehållet var lite åsidosatt upplevde jag, men det finns säkert forskning på att ingen orkar läsa såna där styltiga texter, därav inte så stort fokus på själva handlingen.

Nåväl. Kursen tar upp följande perspektiv

  • IKT-verktyg i pedagogiska sammanhang.
  • Bloggar, wikis och andra sociala medier
  • Barns- och ungas medievärld
  • Nya mediers betydelse för/vid lärande.

När jag ytterligare bläddrar i kursplanen känner jag bara: äntligen. Äntligen lite lön för mödan, för högskolepoäng är ju nästan lika bra som cash. 7.5 poäng. Jag upplever nämligen att jag redan gått den här kursen, det finns föga främmande, tvärtom. Men som sagt, jag har en förmåga att trassla in mig i formaten. Låt oss hoppas att det hänt något inom högskolans väggar de senaste tjugo åren, kanske kan man rent av filma sin uppsats numera?

Naturligtvis ska du också få ta del av mina insikter och kunskaper. Håll fortsatt utkik efter inlägg under kategorin MIK.


4 reaktioner på ”tillbaks till plugget

  1. Ledsen att göra dig besviken men inget verkar ha hänt gällande uppsaster och rapporter på högskolan. Akademisk text är akademisk text tydligen. Håller på att revidera min rapport… Kanske du kan åstadkomma em förändring, Malin?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s