febriga kungligheter

Min lilla prinsessa har återigen däckat i en förkylning och laddar med kall saft framför spöket Laban på teve. Själv passar jag på att blogga lite grann. Den perfekta mammasysselsättningen. För inte märker du av alla gånger jag har fått avbryta för att hämta ny saft, byta blöja, hänga tvätten eller pausar för läxläsning och tillagning av veckans pannbiffar och faluslantar? I ett hem där man inte ens får gå på toaletten ifred är en blogg den perfekta hobbyn som tål pauser och avbrott utan att det blir förvirrande störningsmoment då man får svårt att minnas vad det var man läste eller vad filmen handlar om. Du däremot har  t i d  att läsa, lyckos dig.

Nåväl inget ont som har inte har något gott med sig. Erfarenheten av hur obekvämt det är att vara borta från jobbet har jag börjat överföra till mina elever. Vi har ju ett internt system, pingpong, och kan med lätthet skicka pim (dm) till varandra. Kolla här:

Skärmavbild 2015-01-26 kl. 10.51.57I morse fick jag detta i brevlådan:

Skärmavbild 2015-01-26 kl. 10.57.23Helt okej nice, eller hur? Kul.

Det tar ju faktiskt inte många extra minuter, en god investering särskilt med tanke på vad får tillbaka i form av elever som känner sig mer trygga, bekräftade, mindre stressade och kanske också lite mer motiverade? Tänk vad såna elever kan åstadkomma! Ytterligare en liten bekräftelsepuff på denne unge man nästa gång vi ses och han kommer att jobba självständigt i flera veckor. Man måste ju tänka lite på sig själv också.

På tal om googla finns det väldigt bra tips på hur man kan träna upp detta i klassrummet. Läs gärna Filippa Mannerheims inlägg samtalsgoogla med dina elever


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s