om att ge insyn

Jag har börjat läsa twittertrådar igen med allt större intresse. Folk som tycker saker är väldigt fascinerande, själv kommer jag aldrig riktigt till skott. Jag tycker det mesta låter rimligt. Redan i unga år fick jag svårigheter med att skaffa allierade eftersom det aldrig på förhand gick att förutspå vad jag skulle tycka om saker och ting. Det händer fortfarande att mina synpunkter kommer som en total överraskning, även för mig själv. Jag är lite av en ensamvarg på det viset och trivs inte alls i grupper där man förväntas tycka på ett visst sätt eller vara lojala mot varandra för sakens skull.

Nåväl tråden jag fastnade för handlade om att vissa lärare får mycket lovord för att de publicerar sina arbetsuppgifter på nätet, och att dessa instruktionsfilmer, elevarbeten osv kanske inte alltid är så märkvärdiga. Syfte och mål med uppgiften kommer i skymundan av ett digitalt verktyg. I vanlig ordning fick jag stilla mig den första sekunden då jag alltid förutsätter att allting handlar om mig och det jag publicerar. Detta trots att allmänt jubel för det jag åstadkommer ännu inte inträffat men jag satt ju och grejade med min min senaste google grupp och var på väg att fläka ut allt mitt undervisningsinnehåll på nätet, kanske hade med det att göra?

Jag tyckte nog att diskussionen hade lite tråkigt ton av att man aldrig ska få för sig att tro att man är någon, bara för att man behärskar iMovie och har youtubekonto, men då sett enbart ur själva publiceringsprocessen. Det är inte helt enkelt att öppna dörren för sin undervisning och låta den bli allmänt gods för kritiskt granskande. Det kanske också är något som kollegor behöver i jakten på att bedöma kvalité i undervisningen, nån som lägger ut allt sitt material, sina tankar och erfarenhet till allmänt tyckande. Både goda och mindre bra exempel. Personligen tycker jag att det kräver mod, och ett driv, en vilja att (tillsammans) göra bättre genom att öppna upp för full insyn. Det finns heller inget mer utvecklande för mig  än skarpt läge. Men visst, jag ångar på som den jag är, tror t.o.m att jag öppnar upp en av min flippar med en kvävd rap då jag körde en snabb genomgång strax efter lunch.

Tog jag åt mig av twitterdiskussionen, tänker jag nu? Det finns alltid nån liten tråd av sanning när man får sig en funderare.

Ja, jag tycker om att flasha och det händer väl att jag publicerar grejer som inte håller nån högre kvalité, bara för sakens skull, för att det är kul.

Det får du stå ut med.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s