Öppet hus

Under kvällen (den 16/2) var det öppet hus. Jag hade några åttor i klassrummet och tanken var egentligen att vi skulle visa de digitala loggböckerna och hur man lägger in bilder där. Det slog dock mig att bildsalen såg lite kal ut efter att jag plockat ner alla bilder. Jag bestämde mig därför att prata lite om bildämnets innehåll, och märkte för första gången absolut inget motstånd mot digitalisering. Den största delen av de bilder vi möter i samhället idag är ju dator producerade i någon form, så varför ska inte bildämnet tillgodose denna kunskap?, berättade jag och såg hur den vuxna publiken nickade instämmande.

Det praktiska arbetet är ju fortfarande en viktig del av ämnet. Att få prova olika tekniker och material och vilka möjligheter dessa kan ge. Höstens konstarbeten i surrealism fick nytt vernissage genom ett bildspel.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s