bildlärarträff 26/2

Idag var dags för bildlärarträff och ämnet för vårt möte var ämnesövergripande samarbete.

lotus kartaVi fick prova en ny typ av tankekarta vilket kan användas på ett mycket effektivt sätt i ett samarbete mellan olika ämnen, på mitten skriver man då ämnet som t.ex vara reklam. Hur kan vi samarbeta kring det mellan SO, bild, hkk och svenska. Då fyller man det i rutorna omkring med det innehåll man tänker på kring ämnet.  Vårt tema på ämnesträffen var som sagt ämnesövergripande och jag funderat en hel del kring detta men det var ändå inte helt lätt att fylla de tomma rutorna. Jag fyllde på med MIK eftersom det är ett samarbete som inletts med So. IKT för att jag i likhet med MIK (medie-och informationskunskap) ser det som en neutral knutpunkt att samarbeta kring där inget ämne slår ut det andra.. Mer tid, dels att den som går in i ett samarbete ska ha inställningen av att spara tid och inte att tiden slösas och självklart ser jag även tillfälle att ges mer tid i den röda tråd där även mitt ämne ingår. Vad skrev jag mer. Visuell kultur har jag funderat kring, det skulle kunna vara en samarbetsvinkel. Att samarbeta ger även tillfällen till sambedömning vilket är välbehövligt för oss bildlärare. Samarbete kan även bidra till att stärka ämnet, att ge andra insyn och förståelse för den problematik och möjligheter man har i det egna ämnet. Slutligen skrev jag historia, jag har väl alltid sett det som ett naturlig samarbetsämne.

Det var verkligen intressant att höra om mina kollegors ifyllda rutor. Det blev så konkret och tydligt vad vi har gemensamt och vad vi tycker olika. Ibland kan det bara vara en känsla menar jag, och man kommer ingen vart. Det spelar egentligen roll att alla inte tycker lika om allt, tvärtom, men bara man vet vart man är på väg. Jag tycker vi har en fin ämnesgrupp.

Nästa träff blir det workshop på Engelbrekt, ser fram emot detta.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s