teachmeet #TMborås

Borås första teachmeet ville man ju inte missa, mycket trevligt samarbete med mediapoolen i stan – som även är positiv till fler event av detta slag. Mediapoolen har precis skaffat sig en 3D skrivare, så jag fick äntligen även chans att se en sådan efter alla makerspacetrådar jag involverats i på nätet. Där fanns även experimenterande med fräckaste grejen från SETT mässan förra året, ”digitalt tält”.

Skärmavbild 2015-03-26 kl. 09.26.32Jag får det inte att funka att överföra den här filmen men bilden visar ju vad det handlar om. Man projicerar helt enkelt film och bild från en projektor mot tältets utsida (som dock måste vara frostat, typ duschdraperi). Så läckert! Jag kände att mina tankar och kreativitet hade inga gränser för vad man skulle göra, verkligen inspirerande. Tänkte en del på vår scen på skolan, och hur man enkelt skulle kunna förändra den för skolavslutningar och lussefirande.

Det var många som ville säga ett par ord och det finns en fantastisk mängd kunskap och nyfikenhet bland lärare. Själv pratade jag lite grann om mitt bloggande, kärlek till sociala medier och att jag försöker levla upp med inlägg grundade i vetenskaplig forskning på min nya blogg bildITnu. Här söker jag även ämnesinspiratörer med synpunkter kring framtidens bildämne. Kanske finns det någon som har många tankar kring detta? Man behöver ju inte vara bildlärare för att vara inspiratör.

Självklart tog jag även upp @bildamnet. Det var ju onsdag och dags för #bildchatt senare på kvällen.

Hela teachmeet finns sparad på bambuser. Det är med ett visst inre motstånd som jag delar länken men nån där uppe har tydligen förstått och lagt sig i för jag står i totalt mörker och syns inte alls. Det kan alltså vara någon helt annan, med min röst och samma blogg, vilket inte är helt orimligt eftersom det mesta som är bra också blir plagiat nuförtiden.

Skärmavbild 2015-03-26 kl. 09.51.36   http://bambuser.com/v/5378372


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s