vårens ups and downs

Några elever ville starta nedräkning av antalet kvarvarande skoldagar på whiteboarden vilket skapat ett hoppfullt sus på varje lektion, men som lärare gläds jag inte alls över att det är så få skoldagar kvar. Denna tid ömsar man skinn varje dag, får beslutsångest kring betygen, rannsakar sin egen insats, är extremt lyhörd och har en inre stress som åtminstone jag har svårt att bena i. Är det jag, är det situationen, vädret eller mitt stretande med 5-2 dieten?

För nått år sedan hade jag en lustig konversation med några tjejer som skulle sluta nian. De ville plötsligt veta vad jag egentligen ville arbeta med, och undrade också om det inte känns sorgligt att de går vidare i livet medan jag stannar kvar och stampar på samma ställe? Jag såg det väl inte riktigt ur samma perspektiv men visst gnager det att så många klasser byts ut varje läsår. Speciellt de som man jobbat med under tre år, som äntligen kommit till den punkt där man kan börja undervisa på allvar. Utan att läxa upp någon i farten. Ju äldre jag blir desto känsligare känner jag mig för denna förändringar, och ojar mig lite som en gammal krösamaja för vilka nya små tomtar man ska möta till hösten.

Jag har också pratat med eleverna under veckan kring vilka förändringar jag ser fram emot. Jag har börjat bygga upp undervisningen helt digitalt och efter allt provande och undersökande känner jag mig mogen för att ro iland den nya flippade bildundervisningen. Tanken bakom flippad undervisning har delvis varit mycket svårare än vad jag trodde, att få eget djup i den pedagogiska idén. Faktiskt, att övertyga sig själv om att det här är bra och rätt och känna en övertygelse i det, för något större pepp för det jag gör och vill uppnå upplever jag inte.

Jag fick också avslutat kortveckan med en riktigt go känsla. Jag kan inte gå ut med det publikt, vissa saker måste man hålla för sig själv som lärare. Men jag kan säga att min öppna klassrumsdörr och att skaffa konto på snapchat gav lyckosam utdelning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s