min ansökan till förste lärare

Borås 2015-06-12

Jag har valt att ansöka med en film som beskriver vad som hänt sedan jag sökte senast 2013. Då, använde jag som mest datorn för att kika in på hemnet nån gång då och då. När jag ansökte för två år sedan var det just IKT som jag tyckte var brådskande för att utveckla bildundervisningen för mina elever. Jag bestämde mig för att ta saken i egna händer, lära mig själv så mycket som möjligt och har förstått att jag även stärkt och inspirerat andra lärare i Sverige genom att öppet berätta om min resa på den här bloggen.

Om framtiden som pedagog vill jag närmast förfina och följa upp de kunskaper som jag har byggt upp och delat ut bland mina elever. Jag behöver en smula mer tid för att rättvist kunna reflektera kring de framsteg och svårigheter eleverna mött i undervisningen och hur jag bidragit till ökad måluppfyllelse genom att bryta ny mark i bildämnet. I nuläget ser jag mig själv mest som ett positivt exempel på hur man kan tillägna sig nya tankar, idéer, kunskaper och forskning men har egentligen ingen arena för att sprida detta så som jag tänker att en förstelärartjänst kan bidra till.

Jag håller mitt ämne bild väldigt kärt och en stark drivkraft att utvecklas som undervisande bildlärare är också att stärka bildämnet i skolan. En stor del av det arbetet har hittills bestått av att tillföra IKT på alla tänkbara sätt, både som uttrycksmedel såväl som att öka förståelsen hos mina elever för den bildkommunicerande värld vi lever i. IKT bidrar även till jämställdhet mellan flickor och pojkars måluppfyllelse i bildämnet, tänker jag. Det är också viktigt att man som lärare tar ansvar för att undervisningen upplevs aktuell och allmänbildande.

Det är så mycket jag är fortsatt nyfiken på och de möjligheter jag ser i  försteläraruppdrag  i Borås stad kretsar just nu mycket kring att samverka med skola och arbetsliv, företagande och i mitt fall kulturutbudet.

lärarleg

Legitimationen ger behörighet att bedriva undervisning i bild från förskoleklass till gymnasiet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s