en dag framåt

Nu har det börjat snurra i skallen rejält. En hel dag till förfogande med eget arbete, lite ämneskonferens med nya musikmajjen men annars fullt ös med att förbereda hösten.

Idag har jag knåpat ihop en liten introduktionsfilm till bildämnet.

Skärmavbild 2015-08-13 kl. 15.45.55Ett sätt att damma av iMoviekunskaperna.

Jag har även fått låna bästa grejen av NO, fråga mig inte vad det egentligen är men för mig är det perfekt för inspelade instruktionsfilmer med mobilen. Notera den gummiklädda klykan som hanterar min iphone med den den vördnad hon förtjänar. Ett måste ha!!

Målet är ju att ta tag i lite kortare, steg för steg instruktioner och göra en ordentlig provomgång med flippat klassrum i årskurs sju. Tanken är att de ska påbörja genomgången hemma och ha en påbörjad bild med sig till lektionen. Dels för att spara tid men också att öka arbetsron i klassrummet, förväntar jag mig. Jag vill även att de som absolut inte tror sig klara någonting få uppleva att de gör det, och då tror jag hemmaplan kan bidra med en viss trygghet. Jag stärker ämnet, tänker jag, hela familjen kanske tar del av min undervisning? Och får ökad förståelse för innehåll och syfte. Tydligheten är jag lite blygsam med, nu med stärka lässförsteälse kunskaper efter Borås stads lässatsning får man lite prestationsångest när man öppnar käften och ska ge sig på att förklara ett och annat, men som min kloke slöjdkollega påpekade så kan felsägningar ha ett större pedagogiskt värde. Mycket winwin här överlag, tror jag.

Jag har också ägnat mig åt MIK. En hel del läsning som jag hittade på .se sidan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s