att blogga på facebook

För ganska länge sedan egentligen, i cyberspacetid, så valde jag att skaffa en facebooksida med samma namn bildsal117. Anledningen var väl egentligen att jag uppfattade en viss irritation från folk som skapat populära grupper på facebook att medlemmar, alltså inte riktat mot mig personligen, publicerar blogginlägg som kanske inte helt hör till gruppens tema. Det är ju roligt att blogga, under förutsättningen att det man skriver läses av någon. Det är liksom själva grejen, så jag förstår att folk prövar lyckan. Och som medlem av många populära facebook grupper förstod jag även dilemmat bakom detta.

Lösningen såg jag som en facebooksida. Då kan alla som vill välja aktivt om de vill ha mina inlägg i flödet. Det finns en massa fördelar med detta. Jag riktar mig nu till mina följare, har du facebook, följ sidan istället, då ”slipper” du mail och kan själv välja vilka blogginlägg du vill läsa och när. Det kan ju hända att du missar ett och annat inlägg, själv är jag en periodare när det gäller att titta igenom facebookflödet, men så nitiska följare tror jag inte att jag har. Tack förresten, alla ni som läser.

En facebooksida kan också sväva ut med bilder och events, inte för att jag har så många sådana men möjligheten finns. Eller så kan man göra som LR och lägga aktuella event på min sida, toppen den som vågar! Som läsare har du möjlighet att kommentera inlägg på ett bekvämare och kanske också mer familjärt sätt, de flesta av oss känner sig trygga på fejan. Det är ett forum som du har möjlighet att interagera på i större utsträckning, och jag jag är mån om att skapa dialog. Det är tillsammans vi kan allt.

Jag prövar lyckan och skaffar mig fler friends på facebook, mycket också för att sprida min sida och hitta likasinnade som tillsammans vill kämpa för bildämnet, på lite olika sätt.

Min facebooksida hittar du här: https://www.facebook.com/Bildsal117?ref=hl


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s