mindset trenden

Ska strax ägna kvällen åt att läsa ut Carol S. Dwecks ”Mindset, du blir vad du tänker”. Lättläst, för en gång skull, men jag kanske är allt för statisk gällande utbildningslitteratur? Boken delar in tänkandet i statiskt och dynamiskt, och du har nu säkert på känn vem man ska vara? Man ska se möjligheter, lära av misstagen, tänka om, tänka nytt, våga utmana och vara dynamisk. Lite spännande i en värld där de allra flesta vuxna har tänkt klart och mycket hellre vill ha rätt än att lära sig något nytt, tänker jag. Det jag har saknat i boken är hur man med ett dynamiskt tänkande övervinner en statisk miljö, men det kanske dyker upp på de sista sidorna?

Min upplevelse är att ett dynamiskt mindset kan upplevas väldigt hotfullt av omgivningen och ställa krav på medmänniskor, då ett statiskt mindset mer pockar på att man ska rätta sig i ledet. Man gör sig väldigt obekväm när man petar in följdfrågor i sammanhang där alla tänker lika.  Det tar liksom udden av den där kicken att man kanske håller på att skapa sig en djupare förståelse för något, att man kommit på nått viktigt.

En liten tanke bara. Får väl skriva den boken själv.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s