klassrums strategier

Häromdagen hittade jag ett examensarbete från Malmö högskola från 2012 som tar upp flera av mina gamla hundtrix och förankrar dessa vetenskapligt. Min begynnande struktur i klassrummet började nämligen tillsammans med en mycket hundintresserad kollega och när jag lyssnade till hennes entusiasm kring hur man fostrar hundar och lär dem olika saker fick jag tanken att det där kanske även skulle kunna funka på barn. Jag vill påpeka att jag på inget vis betraktar barn som lägre stående eller som primitiva djur, utan vad jag var ute efter var strategier för hur jag på ett positivt och relativt snabbt sätt kunde skapa ett bra klimat i klassrummet . Just då hade jag nämligen flera klasser då vissa utav eleverna bara verkade vara ute efter att djävlas, och jag fick bara härda ut och nån gång emellan köra slut på energin i olika små patetiska vredesutbrott som ofta saknade logik och konsekvens. Det var också just i denna period som min kollega höll på som intensivast med att fostra sin lilla busiga valp.

Jag vet inte ifall du försökt att lära en hund att sitta, eller ens riktigt varför det är så viktigt för alla hundägare. Det är en stor grej tydligen, och jag lyssnade. Min kollega menade att det är korta kommandon som gäller och när hunden springer runt och skiter fullständigt i att lyssna på sin matte då ska man ignorera det uppförandet, ha tålamod, och när den till slut sätter sig, om så för en tiondels sekund, då ska man berömma och belöna. Plötsligt såg jag en massa valpar springa omkring i mitt klassrum, och den här gången tänkte jag inte springa efter och ge ett dåligt uppförande en massa högljudd uppmärksamhet.

Det var ett lyft för mig att fokusera på det positiva, och vilka effekter det kan ge. Vi ska se våra elever, de är olika som individer och behöver olika saker – så länge allt är frid och fröjd. Under mina tjugo år som lärare har jag aldrig någonsin fått de här råden som jag strax ska dela ut. Jag är förundrad, eftersom dessa strategier kan få alla lärare att lyckas med sitt ledarskap.

Ignorera felaktigt beteende

Det kan självklart vara svårt att konsekvent ignorera ett negativt provocerande beteende med man bör göra detta i stor utsträckning eftersom ett felaktigt uppträdande förstärks ju mer man uppmärksammar det. Istället för tillrättavisningar bör man ge anvisningar som får eleven att återgå till skolarbetet. Man ska även undersöka så att eleven verkligen förstått övningens instruktioner och/eller dess syfte.

Uppmuntra

Det betyder oerhört mycket att vara positiv och ge beröm, uppmuntran är även en viktig del när man ska bygga goda relationer. Här är det viktigt att göra skillnad på vem eleven är och det hen gör, all form av feedback i skolan ska kretsa kring det eleven gör och ha syftet att ge strategier och självkänsla att utveckla och fördjupa sina kunskaper.

Bygg upp en förutsägbar struktur

Alla barn är mer eller mindre känsliga för förändringar. Detta kan visa sig i oro och konflikter. Planera undervisningssituationen väl, förklara syfte och mål med innehållet. Förbered eleverna på vad som kommer att hända nästa gång och förutsätt inte att alla kommer ihåg vad ni gjorde senast. Se till att alla har en given plats i rummet. Det är exempel på fungerande struktur.

Är man insyltad i onda cirklar eller är ny på skolan kan en bra början vara att öppna klassrumsdörren. Det finns alltid elever som kan tänka sig att komma tidigare av olika skäl. Lär dig deras namn, skapa en relation till dessa elever, låt de bli dina allierade. Lär du dig bara namnen på elever som strular mest då har du ett destruktivt ledarskap, och det skapar inget gynnsamt inlärningsklimat hur ”hård men rättvis” du än tycker att du är.

Sen finns det inga quickfix, ledarskapet är något man får brottas med varje dag, varje lektion, och är en spännande utmaning i vårt yrke. Jag tycker att just dessa strategier även skapar en positiv förväntan och ett fint förebyggande arbete. Det är fantastiskt när man kommit dithän, när man går till bilen efter arbetsdagens slut och känner sig påfylld och inte urholkad. När man ger och får tillbaka.

Varför inte ge det du vill ha tillbaka? Så enkelt kan det faktiskt vara.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s