Jag fick en idé

Som ni säkert vet har det kommit en Nationell utvärdering från skolverket i bild, musik och slöjd. Den är intressant att läsa igenom, men också lite sorglig. Det sker för lite utveckling i vårt ämne, inte så konstigt kanske med tanke på att  vi har fullt upp med alla våra ungar och är ofta ensamma om vårt ämne på skolan. Normerna i ämnet är starka, såpass att vissa tycks härstamma från mitten på 1800-talet.

När jag läste skolverkets rapport så tänkte jag på vilka frågor jag kan ställa mig utifrån den här information, som vägleder kring vart jag står som bildlärare och vad jag behöver utveckla. Hur långt har jag kommit? Vad har jag kvar? Det blev en ganska lång lista med frågor och alla kan jag långt ifrån svara på, vissa har jag fokuserat på mer.

Under kvällens #bildchatt har jag via @bildamnet lagt ut dessa frågor under en ny tagg #NUbild2015. Tanken är nu att vi bildlärare och kanske även andra hjälpsamma pedagoger tillsammans kan fylla på med kunskaper och svar, att vi helt enkelt rustar upp oss tillsammans.

Tanken med just twitter är att det inte ska bli så långa svar, man kan länka, kanske till eget blogginlägg, en artikel eller något man tror kan bidra till utveckling inom frågeställningen.

Tänk på att när du svarar på frågorna tagga bara med #NUbild2015. 

Diskussioner och frågor kring frågorna kör vi på #bildchatt, torsdag 20.00


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s